De kledingkast voor je werk

Ieder persoon heeft een eigen stijl, een eigen smaak. Dit gaat over veel verschillende dingen, maar bijvoorbeeld ook over kleding. Soms dragen we bepaalde kledingstukken omdat we die leuk vinden. En soms dragen we bepaalde kledingstukken bijvoorbeeld omdat het handig is voor ons werk. In deze blog vertel ik je meer over wat je in je kledingkast moet hebben voor op kantoor. Lees je mee?

Kleding maakt de man

We weten allemaal dat we ons beter voelen als we ons goed verzorgen. Dit heeft ook te maken met hoe je je kleed. Door 's ochtends een mooie outfit samen te stellen, iets wat er netjes uitziet en wat bij elkaar past, voelen ons beter. Het motiveert ons ook om aan de slag te gaan en dat komt weer handig uit op de werkvloer.

Strak in het pak

Veel banen vragen om een specifieke kledingkeuze. Zo kun je niet in een pak op de werkvloer verschijnen als je op een bouwterrein aan de slag moet. En andersom dien je natuurlijk in gepaste kleding weer op een advocatenkantoor te komen. Veel mensen dragen een pak naar hun werk toe. Vaak heeft men een aantal verschillende exemplaren in de kast hangen waartussen gewisseld wordt. En daar horen natuurlijk bijpassende accessoires bij zoals mooie stropdassen. Een pak kan best wat kosten, maar het is belangrijk dat je hier wel in investeert. Zo zorg je dat je er netjes en representatief uitziet. Het is het waard.

Een casual outfit

Je hoeft je niet iedere dag helemaal strak in het pak te hijsen. Soms kun je ook wat meer casual gekleed naar het kantoor gaan. Zorg wel dat je er nog steeds representatief uitziet. Dit doe je door een lange broek en een blouse te dragen bijvoorbeeld, samen met nette schoenen. Dat is iets minder chique als in pak maar nog steeds ziet het er verzorgd uit.

Speciaal voor de klus

Vergeet ook niet dat bepaalde klussen om een bepaalde outfit vragen. Zeker als je in een specifieke branche werkt, is het goed om daar rekening mee te houden. Weet je niet wat je aan moet? Check het dan eventueel bij je opdracht of werkgever. Deze kan jou meer informatie geven zodat iedereen op een prettige en veilige manier aan het werk kan.

Voor na de zomer

Nu hebben de meeste mensen vakantie, dan werken we niet zoveel. Maar je kan wel nu alvast de juiste kledingstukken inslaan voor als jouw vakantie voorbij is. Zo ga je goed voorbereid weer naar kantoor toe.